قبل از جراحی ایمپلنت و سینوس لیفت
قبل از انجام جراحی ایمپلنت و سینوس لیفت، بررسی دقیقی از میزان ویتامین D و کلسیم در بدن بسیار حائز اهمیت است. این بررسی به منظور اطمینان از عملکرد استخوان و همچنین فرآیند جوش خوردن ایمپلنت دندان انجام میشود. در صورتی که مشخص شود میزان ویتامین D و کلسیم در بدن کافی نیست، تقویت این مواد غذایی بسیار ضروری است. به دلیل اهمیت استخوانها در فرآیند جوش خوردن ایمپلنت و همچنین موفقیت جراحی، حضور این مواد غذایی در مقادیر مناسب بسیار ضروری است. بنابراین، پیش از جراحی، باید از میزان ویتامین D و کلسیم در بدن اطمینان حاصل شود و در صورت نیاز، تقویت این مواد غذایی را به عهده گرفت.
بررسی چه عواملی برای موفقیت جراحی ایمپلنت و سینوس لیفت لازم است
خود بیماران می توانند در موفقیت جراحی ایمپلنت یا پیوند استخوان پیش رو نقش داشته باشند. به عنوان مثال، تنظیم مناسب سطوح ویتامین D و کلسترول LDL و ترک سیگار می تواند تا حد زیادی به روند بهبودی کمک کند.
تنظیم سطح ویتامین D بدن
سطوح مناسب ویتامین D می تواند به یکپارچگی استخوانی ایمپلنت کمک کند. تنظیم سطح ویتامین D استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد که وجود آن تأثیر نامطلوبی بر روند بهبودی دارد. حداقل یک ماه قبل از اقدام برای کاشت ایمپلنت به پزشک عمومی خود مراجعه کنید و از او بخواهید ویتامین D را برای تنظیم سطح ویتامین مورد نیاز تجویز کند.
سطح نرمال ویتامین D
سطح ایدهآل ویتامین D برای جراحی بیش از 50 نانوگرم در میلیلیتر با سطوح کمتر از 10 نانوگرم در میلیلیتر است که به عنوان بسیار پایین واجد شرایط است. سطوح نرمال را می توان با قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت 15 تا 30 دقیقه در روز بدست آورد. هرچند با سبک زندگی پرشور ما و دنیای پرشتاب امروزی، رسیدن به این اهداف دشوار است. جایگزینی ویتامین D را می توان از طریق رژیم مناسب داروهای تجویز شده توسط متخصص درمان به دست آورد. منابع کلسیم نیز در طول درمان مورد نیاز خواهد بود. مصرف روزانه ویتامین D3 برای بزرگسالان 1000 واحد است. در صورت کمبود ویتامین D این میزان مصرف روزانه به 2000 واحد افزایش می یابد.
چه عواملی ممکن است خطر کمبود ویتامین D را افزایش دهد؟
- دیابت
- داروهای خاص مانند داروهای صرع.
- اختلالات جذب (مانند بیماری های التهابی روده، بیماری سلیاک، عدم تحمل لاکتوز و غیره)
- بیماری های گرانولوماتوز (مانند سارکوئیدوز، سل)
- اختلالات پانکراس
- بیش فعالی پاراتیروئید
- سن (اغلب بالای 65 سال)
- کمبود ویتامین D قبلی
- بیماری مزمن ریوی
- بیماری مزمن کلیوی
- لنفوم (بیماری های سرطانی سیستم لنفاوی)
- بیماری کبد
- راشیتیسم (استئومالاسی)
- پوکی استخوان
- چاقی شدید
- رژیم گیاهی
- شکستگی های غیر ضربه ای استخوان
- سیگار کشیدن
- افسردگی
تنظیم سطح کلسترول LDL
کلسترول های LDL به عنوان کلسترول بد نیز شناخته می شوند زیرا در مقادیر بیش از حد در خون روی دیواره رگ های خونی رسوب می کنند. این رسوب مدام افزایش می یابد و در نتیجه دیواره های رگ های خونی انعطاف پذیری خود را از دست می دهند و آسیب پذیر می شوند. به دلیل رسوب، قطر وریدها نیز کوچک می شود و تصلب شرایین ایجاد می شود. اگر نسبت کلسترول های LDL و HDL کاهش یابد، ممکن است منجر به تشکیل لخته های خونی (ترومبوز) در شکاف های دیواره رگ های خونی انعطاف ناپذیر و چسبیدن به مشیمیه شود. هم تصلب شرایین و هم ترومبوز ممکن است عواقب کشنده ای داشته باشند (حمله قلبی، آمبولی ریه و سکته). از نظر دندانپزشکی بالاست.
در منبع خارجی در مورد خطر سطح بالای کلسترول خون بیشتر بخوانید
تاثیر کلسترول بر ایمپلنت و استخوان
سطح کلسترول LDL باعث پوسیدگی سلول های استئوبلاست (تشکیل دهنده استخوان) می شود که نقش مهمی در ادغام استخوانی ایمپلنت ها ایفا می کند. متابولیسم لیپیدها کند می شود و چربی در استخوان رسوب می کند که به نوبه خود برای جراحی ایمپلنت دندان نامناسب می شود. تغذیه نامناسب، چاقی و کم تحرکی خطر ابتلا به تصلب شرایین را افزایش می دهد. سطح کلسترول را می توان با یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم، البته با شدت متوسط (دوچرخه سواری، پیاده روی) به خوبی کنترل کرد. یک رژیم غذایی غنی از فیبر و کم چربی توصیه می شود. اگر پزشک داروهای کاهش دهنده کلسترول را تجویز کرد، مطمئن شوید که دستورالعمل های دوز را رعایت می کنید. دارودرمانی ما را از تغییر سبک زندگی معاف نمی کند، بلکه فقط مکمل آن است. سطح کلسترول LDL نیز ممکن است با آزمایش خون بررسی شود.
مطلب مرتبط : پیوند استخوان در ایمپلنت
مواد غذایی توصیه شده در صورت سطح کلسترول بالا:
- کلم بروکلی
- میوه های خانواده مرکبات
- سبزیجات برگ سبز
- هویج
- آرد غلات
- ماهی و روغن ماهی
- نان آرد سبوس دار
- برنج قهوه ای
- میوه ها
- سبزیجات
- محصولات لبنی بدون چربی
- ماهی
- مرغ بدون پوست
- ترک سیگار
تاثیر ترک سیگار بر موفقیت ایمپلنت
از طریق ترک سیگار می توان به موفقیت طولانی مدت ایمپلنت ها دست یافت. این کار نسبتاً دشواری است، زیرا سیگار باعث اعتیاد شدیدی می شود که بسیار شبیه به مواد مخدر “سخت” است. هنگامی که تصمیم خود را برای ترک سیگار گرفتید، می توانید از فرصت های زیادی استفاده کنید. شما نباید تسلیم شوید. اگر یک درمان با شکست مواجه شد، باید درمان دیگری را امتحان کنید. هر کس باید روشی را پیدا کند که به بهترین شکل ممکن با آن ارتباط برقرار کند تا راحت تر بتواند بر این کار سخت پیروز شود.
همانطور که دود سیگار در حفره دهان نفوذ می کند، به دندان ها، زبان و مخاط می چسبد. دود جذب شده از مخاط وارد جریان خون می شود و باعث انقباض رگ های خونی می شود. تمام فرآیندهای بهبودی نیاز به خون و اکسیژن کافی دارند. کمبود خون در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری با نوک انگشتان سردتر مشخص می شود.
متأسفانه بروز بیماری های پریودنتال و مشکلات پریودنتال در افراد سیگاری 5 برابر افزایش می یابد و بنابراین افراد سیگاری در معرض خطر از دست دادن دندان قرار دارند، بدون اینکه به دیگر اثرات مضر سیگار بر بدن اشاره کنیم.
پوکی استخوان و شرایط ایملنت
مصرف داروهای حاوی بیس فسفونات
بیمارانی که از پوکی استخوان و برخی بیماری های تومور رنج می برند اغلب داروهای حاوی بیس فسفونات ها را دریافت می کنند. به عنوان یک اثر نامطلوب، پوسیدگی شدید استخوان فک (نکروز) ممکن است ایجاد شود و بنابراین از تمام جراحی های دهان (کشیدن دندان، برداشتن دندان، جراحی ایمپلنت دندان، پیوند استخوان و غیره) باید در صورت استفاده از رژیم حاوی بیس فسفونات اجتناب شود زیرا خطر عفونت ایمپلنت وجود دارد.
درمان مناسب سایر بیماری ها (مثل دیابت، فشار خون، پوکی استخوان و …)، رعایت دستورات پزشک و شرکت در آزمایشات غربالگری منظم از نظر روند بهبودی ضروری است.
اطلاعیه مهم
لطفاً همیشه پزشک خود را در مورد بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید. اگر بین دو درمان دندانپزشکی بیماری جدیدی ایجاد شود، یا اگر داروی جدیدی دریافت کردهاید، لطفاً همیشه به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا چنین اطلاعاتی ممکن است بر درمان تأثیر بگذارد.
نمونه کار های ما را در اینستاگرام ببینید و دنبال کنید.
بدون نظر