ترمیم دندان های پوسیده روشها و قیمت
ترمیم دندان یکی از روشهای متداول درمان دندانهای پوسیده است که توسط دندانپزشکان انجام میشود. وقتی یک دندان پوسیده میشود می بایست بخشهای آسیب دیده و عفونی شده از آن پاکسازی شود و سپس با استفاده از مواد ترمیمی مناسب، مانند کامپوزیت یا آمالگام، ترمیم میشود. این مواد ترمیمی با استفاده از تکنیکهای خاص و با دقت بالا در داخل دهان برای پر کردن فضای خالی دندان استفاده میشوند.
استفاده از کامپوزیت یک روش متداول برای ترمیم دندانهای پوسیده است. این ماده ترمیمی از چندین لایه تشکیل شده و با استفاده از نور UV تثبیت میشود. از طرفی، آمالگام یک ماده ترمیمی دندان با پایه سرامیک است که با استفاده از یک فنر برای پر کردن فضای خالی دندان استفاده میشود.
با توجه به نوع و مقدار آسیب دیدگی دندان، دندانپزشک تصمیم به استفاده از کامپوزیت یا آمالگام برای ترمیم دندان مورد نظر میگیرد.
پوسیدگی دندان چیست ؟
پوسیدگی دندان یک وضعیت است که ناشی از ترشح اسید توسط باکتریهای دهانی میباشد که منجر به از دست دادن مواد معدنی از مینای دندان و فرسایش آن میشود. این وضعیت میتواند باعث فرسایش و آسیب به دندانها شود و در صورت عدم درمان، منجر به درد و عفونت شده و حتی از دست دادن دندان مورد نظر گردد. هر دندان از سه لایه مینای دندان (لایه سخت بیرونی) – دنتین(لایه میانی) – پالپ(مرکز دندان) تشکیل شده است که در صورت نفوذ پوسیدگی به لایه درونیتر، آسیب بیشتری به دندان وارد میشود. بهتر است در صورت شکایت از درد یا حساسیت دندان، به یک پزشک دندانپزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی دندان انجام دهید.
در بخشی دیگر از این سایت به صورت مفصل و کامتر در مورد پوسیدگی دندان توضیح داده شده است که ممکن است برای شما جذابیت داشته باشد
مقدمات ترمیم دندان
1- معاینه و ویزیت اولیه
معاینه ظاهری اولیه و شناخت نقاط پوسیده از مقدمات ترمیم دندان است
معاینه ظاهری اولیه و شناخت نقاط پوسیده از اهمیت بسیاری در ترمیم دندان برخوردار است. این مرحله ابتدایی در تشخیص و درمان پوسیدگی دندانها از اهمیت چشمگیری برخوردار است. با بررسی دقیق و دقیقتر از وضعیت دندانها، میتوان به شناسایی نقاط پوسیده و تعیین نوع و مرحله پوسیدگی پرداخت. این اقدام، اولین گام در فرآیند ترمیم دندان محسوب میشود و برای انجام مراحل بعدی ترمیم، اطلاعات دقیق و کامل از وضعیت پوسیدگی ضروری است. لذا توصیه میشود که به منظور حفظ سلامت دهان و دندان، معاینات دورهای و منظم توسط پزشک دندانپزشک انجام شود و در صورت وجود نقاط پوسیده، به زودی اقدامات لازم برای ترمیم و بهبود وضعیت دندانها صورت گیرد.
2- تهیه عکس رادیولوژی
به منظور تشخیص دقیقتر و ارزیابی شدت پوسیدگیهای زیر لثه که از نگاه اولیه قابل تشخیص نیستند، مرحله دوم در تشخیص علایم بیماریهای دندانی و لثهای، تهیه عکس رادیوگرافی میباشد. این عکسها که با استفاده از اشعه ایکس گرفته میشوند، به دندانپزشکان این امکان را میدهد که پوسیدگیهای دندانی را به صورت دقیقتر مشاهده کرده و شدت آنها را ارزیابی نمایند. از طرف دیگر، این عکسها به ما کمک میکنند تا مشکلات داخلی و پوسیدگیهای پنهان را کشف کرده و برنامهریزی درمانی مناسب برای بیمار را طراحی نماییم. به عبارت دیگر، تهیه عکس رادیوگرافی از اهمیت بسزایی در تشخیص و درمان بیماریهای دندان و لثه برخوردار است و نقش بسزایی در بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان دارد.
روش های ترمیم دندان
ترمیم دندان با مواد همرنگ (کامپوزیت دندان )
کامپوزیت یکی از محبوبترین گزینهها برای ترمیمهای دندانی، به ویژه ترمیمهای زیبایی دندانهای جلویی است. این نوع مواد از رزینهای ترکیبی تولید میشوند و دارای رنگهای مشابه با رنگ دندانهای شما هستند. با استفاده از کامپوزیت میتوان به طور دقیق و زیبا دندانهای خود را ترمیم کرد و به شما امکان میدهد تا با اعتماد به نفس بیشتری خود را به نمایش بگذارید. علاوه بر این، این نوع مواد دندانی مقاومت خوبی نسبت به فشار و خوردگی دارند و میتوانند مدت طولانیتری از زمان خود را حفظ کنند. با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد کامپوزیت، این روش مورد توجه بسیاری از افراد برای ترمیم دندانهای خود قرار گرفته است.
ترمیم دندان با مواد تیره ( آمالگام جیوه )
استفاده از آمالگام یکی دیگر از روشهای ترمیم دندان است که در مطب ها و کلینیک ها انجام می شود. آمالگام یک آلیاژ است که از جیوه، نقره، قلع، روی و مس تشکیل شده است و از استحکام و طول عمر بالایی برخوردار میباشد. در گذشته از این ماده برای مصارف مختلف استفاده بسیاری میشد، اما امروزه با توجه به افزایش توجه به جنبههای زیبایی و استفاده از مواد دیگر، کاربردهای آمالگام کاهش یافته است. با این حال، در ترمیم های زیر لثه که با خونریزی همراه هستند، آمالگام همچنان به عنوان یک گزینه اولیه مدنظر قرار میگیرد. به دلیل ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی مناسب خود، این آلیاژ به عنوان یک ماده مطمئن و کارآمد در ترمیم های دندانی شناخته شده است و استفاده از آن هنوز هم در برخی موارد حائز اهمیت میباشد.
برای ترمیم کامپوزیت بهتر است یا آمالگام ؟
با توجه به نیاز و ترجیحات شما، انتخاب بین ترمیم دندان با مواد کامپوزیت یا آمالگام وابسته به چندین عامل است. اگر اصلیترین اهداف شما زیبایی طبیعی دندانهای خود و یا داشتن یک سطح آرایشی بسیار نزدیک به دندانهای طبیعی است، مواد کامپوزیت بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این مواد، از نظر زیبایی و ظاهر طبیعی، نتایج بسیار قابل قبولی را ارائه میدهند. اما لازم به ذکر است که دوام کامپوزیتها به اندازه آمالگام نمیباشد.
از سوی دیگر، اگر اصلیترین نگرانی شما ماندگاری و دوام ترمیم دندان است و به دنبال یک راه حل با مقاومت بالا هستید، آمالگام ممکن است گزینهای مناسب برای شما باشد. این مواد تیره، از نظر ماندگاری و مقاومت، عملکرد بسیار خوبی دارند و در برابر فشارهای زیاد و خوردگیهای شدید مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
بنابراین، در نهایت انتخاب بین کامپوزیت و آمالگام وابسته به ترکیب مناسب بین نیازهای زیبایی و ماندگاری شماست. در صورت تمایل به مشاوره بیشتر و انتخاب بهترین گزینه برای ترمیم دندانهای خود، توصیه میشود با یک پزشک دندانپزشک مشورت کنید تا انتخاب مناسب و بهینه را بر اساس شرایط شخصی خود انجام دهید.
روکش دندان ترمیم شده
با توجه به وضعیت دندان ترمیم شده و ضعیف شدن آن، بهتر است که اقدام به روکش آن نمایید. این اقدام به عنوان یک روش پیشگیری و حفاظت از دندان ترمیم شده میتواند در افزایش طول عمر این دندان موثر باشد. روکش دندان به عنوان یک لایه محافظ بر روی دندان ترمیم شده عمل میکند و از خرابی و آسیب به آن جلوگیری میکند. همچنین، روکش دندان به دلیل ویژگیهای زیباییشناسانهاش، میتواند به زیبایی و ظاهر طبیعی دندانهای شما کمک کند.
علاوه بر این، روکش دندان میتواند به بهبود عملکرد و کارایی دندان ترمیم شده کمک کند. با اعمال روکش، دندان ترمیم شده محافظت بیشتری در برابر فشار و استفاده روزانه خواهد داشت و میتواند عمر مفید آن را افزایش دهد.
به علاوه، با اعمال روکش دندان، میتوانید از عوامل خارجی مخرب مانند مواد غذایی رنگین و سیگار جلوگیری کرده و از حفظ رنگ و لطافت دندان ترمیم شده خود اطمینان حاصل کنید.
با توجه به این موارد، توصیه میشود که برای حفظ و بهبود وضعیت دندان ترمیم شده خود، اقدام به اعمال روکش نمایید. این اقدام نه تنها به بهبود ظاهر و زیبایی دندانهای شما کمک میکند، بلکه میتواند عمر مفید و عملکرد بهتر دندان ترمیم شده را نیز تضمین کند.
چرا باید دندان ترمیم شده را روکش کرد؟
دندانهای ترمیم شده نیاز به روکش دارند به دلیل اینکه ترمیمهای انجام شده بر روی دندانها ممکن است با گذشت زمان و استفاده مکرر از دندانها فرسوده شده و خراب شوند. روکش کردن دندان ترمیم شده به عنوان یک لایه محافظتی میتواند از فرسودگی زودرس و خرابی دندانها جلوگیری کند.
همچنین، روکش کردن دندان ترمیم شده میتواند به زیبایی و ظاهر طبیعیتر دندانها کمک کند و از نظر جلوگیری از نفوذ مواد رنگدهنده و تغییر رنگ دندانها نیز مؤثر است. به علاوه مهمترین دلیل استفاده از روکش برای دندان ترمیم شده افزایش طول عمر دندان تا 3 برابر خواهد شد.
در نتیجه، روکش کردن دندان ترمیم شده میتواند به حفظ و بهبود کیفیت و طول عمر ترمیم و همچنین زیبایی ظاهر دندانها کمک کند.
پین دندان برای ترمیم
پین دندان به عنوان یک وسیله موثر برای حفظ و استحکام بخشی به دندان هایی که بخش عمده ای از ساختار آن ها از دست رفته است شناخته می شود. با استفاده از این وسیله، احتمال شکستگی دندان کاهش یافته و فشارهای وارد شده به ناحیه تاج نیز کاهش می یابد. پین دندان می تواند به عنوان یک پشتیبان موثر برای دندان های ضعیف و آسیب دیده عمل کند و باعث افزایش دوام و استحکام آن ها شود. همچنین، استفاده از پین دندان می تواند به بهبود عملکرد دندان ها و توزیع بهتر فشارهای وارد شده به آن ها کمک کند. در نتیجه، این وسیله نقش مهمی در حفظ سلامت و عملکرد بهتر دندان ها دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است.
انواع پین داخل کانال دندان
1- پینت های فلزی پیچ مانند
این نوع پین ها یک نوع پیچ بسار کوچک هستند که از جنس متریال سازگار با دندان ساخته می شوند و معمولا برای ترمیم های وسیع در تاج دندان استفاده می شود
پینهای فلزی چسبندگی بیشتری با آمالگام ایجاد میکنند .
2- فایبرپست
پین های موسوم به فایبر پست معمولا از متریال مانند فایبر گلاس ساخته می شوند و سفیدرنگ بوده و طول بلند تری نسبت به پینهای فلزی دارند که معمولا در ریشه و کانال دندان قرارداده می شوند تا استحکام بیشتری داشته باشند .
از فایبرپیست ها برای دندانهای تک کانال جلو که با کامپوزیت ترمیم می شوند و استفاده می شود و به سبب رنگ سفید آن به مرور زمان تغییر رنگی در دندان ایجاد نمی کند
فایبر پستها چسبندگی بیشتری با کامپوزیت ایجاد میکنند
3- پینهای پست و کور
اگر شدت پوسیدگی تاج دندان بیش از حد باشد و و با کامپوزیت و آمالگام امکان ترمیم وجود ندارد دندانپزشک ترجیح می دهد از پست و کور استفاده کند
پست وکور متشکل از تاج و ریشه کانال دندان است که باید در مطب قالبگیری شده و بعد از ساخت در لابراتوارها ی دندانپزشکی در داخل کانال دندان با چسب مخصوص چسبانده می شود و این دندان حتما باید روکش شود
برای دیدن نمونه کارهای بیشتر صفحه اینستاگرام دکتر احمدی زاده را دنبال کنید
بدون نظر