پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان / پس از برداشتن دندان‌های چرک‌زده و عفونی کانونی، نیاز است که 3 تا 6 ماه زمان برای بهبودی حاصل شود تا انجام جراحی ایمپلنت ممکن شود. این بازه زمانی به منظور بررسی تشکیل استخوان کافی است و مشخص خواهد شد که آیا جراحی ایمپلنت “ساده” مناسب است یا نیاز به پیوند استخوان داریم. بررسی این موضوع بر اساس رادیوگرافی سه بعدی یا CT (توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی CBCT) صورت می‌گیرد. این موارد نشان دهنده نیاز به بررسی دقیق‌تر و برنامه‌ریزی مناسب برای جراحی ایمپلنت می‌باشد.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان چیست؟

پیوند استخوان اساساً تشکیل و بازسازی استخوان هدایت شده (به اختصار GBR) با هدف مناسب ساختن استخوان فک برای دریافت ایمپلنت است.

در جراحي پيوند استخوان هم از استخوان خود بيمار (استخوان اتووژن) و هم از مواد پيوند استخوان استفاده مي شود. استخوان طبیعی از استخوان فک پایین گرفته شده و توسط یک گریل استخوانی (Ustomed) خرد می شود.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
برداشتن بلوک های استخوانی از استخوان فک پایین
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
محل بلوک استخوان در استخوان فک پایین. استخوان در 2 تا 3 ماه بازسازی و بهبود می یابد
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
سینوس ماگزیلاری برای جراحی سینوس لیفت در معرض جراحی قرار می گیرد
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
پنجره سینوس باز می شود و بلند کردن غشای سینوس ماگزیلاری صورت میگیرد
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پس از برداشتن غشای سینوس، پنجره لیفت سینوس با مخلوطی از استخوان طبیعی بیمار و مواد پیوند استخوان پر می شود. در وهله اول، همیشه ارتفاع افزایش می یابد. تنها پس از آن می توان افزایش عرض  استخوان را دنبال کرد.

 

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پس از افزایش ارتفاع و عرض استخوان، ناحیه پیوند شده استخوان با یک غشای غیرقابل جذب پوشانده می شود که با استفاده از پین های تیتانیومی (Master Pin Meisinger) بسته می شود. این پین ها و غشای غیر قابل جذب در طی جراحی زیر برداشته می شوند.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
تصویر نزدیک از غشایی که با پین ها بسته شده است

تکنیک های جدید بهبود زخم

پیشرفت‌های اخیر در حوزه جراحی امکان استفاده از تکنیک PRF را برای بهبود زخم‌ها فراهم کرده است. این تکنیک که از گلبول‌های سفید، فاکتورهای رشد و سیتوکین‌های موجود در خون استفاده می‌کند، به عنوان یکی از موثرترین روش‌ها برای این منظور شناخته می‌شود.

استفاده از تکنیک جدید در پیوند استخوان فک

استفاده از تکنیک PRF در جراحی نیازمند گرفتن استخوان از بدن بیمار است. بنابراین، این نوع جراحی نه تنها در نواحی دارای کمبود استخوان، بلکه در سایر نواحی حفره دهان (محل برداشت استخوان) نیز انجام می‌شود. این موضوع باعث افزایش استرس ودرد بیمار می‌شود. به همین دلیل، در صورت وجود کمبودهای استخوانی وتحلیل های چند طرفه  ، توصیه می‌شود که برداشت استخان در یک طرف انجام شود. همچنین، بین دو برداشت حداقل 1 ماه زمان بهبودی توصیه می‌شود تا بیمار بهبود یابد و برای جراحی بعدی آماده شود.

در تمام جراحی های پیوند استخوان باید به شرایط بهداشتی اطراف زخم دقت شود تا از خطرات احتمالی نظیر عفونت و باکتری‌ها در فرآیند جراحی جلوگیری شود.

زمان بهبودی پیوند استخوان و آمادگی کاشت ایمپلنت

پس از تکمیل پیوند استخوان، حداقل 6 ماه زمان لازم است تا بهبودی کامل حاصل شود و بتوان به نصب ایمپلنت پرداخت. قبل از کاشت ایمپلنت دندان، یک اسکن CBCT برای بررسی پیوند استخوان بهبود یافته و اندازه‌گیری توده استخوانی انجام می‌شود.

پیوند استخوان به طور قابل توجهی می‌تواند موفقیت درمان را افزایش دهد. این فرایند ممکن است نیازمند زمان بین 1.5 تا 2 سال برای برداشتن دندان و ترمیم کامل باشد. این مدت زمان طولانی است و باید به دقت حداقل زمان‌های بهبودی را رعایت کرد. کوتاه کردن این مدت زمان توصیه نادرستی است زیرا می‌تواند موفقیت عمل را به خطر بیندازد و باعث آسیب وارد به بیمار شود. بنابراین، حائز اهمیت است که از دستورالعمل‌های متخصص درمان پیروی کرده و هرگونه خطرات غیرضروری را از بین برده تا از نتیجه‌ی مطلوب و هزینه‌ی سرمایه‌گذاری شده در ترمیم دندان لذت ببرید.

جدول زمان بهبودی پس از پیوند استخوان

توصیه های قبل از جراحی پیوند استخوان

عواملی وجود دارد که باید قبل از جراحی به طور کامل بررسی و با بیمار در میان گذاشته شود.

عواملی که موفقیت پیوند استخوان را به خطر می اندازند:

  • سیگار کشیدن
  • بیماری پریودنتال درمان نشده
  • وجود دندان های عفونی کانونی در دهان
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • استفاده از ترمیم های متحرک دندان

عواملی که موفقیت پیوند استخوان را به خطر می اندازند باید قبل از جراحی حذف شوند. اغلب چنین آماده سازی ممکن است ماه ها طول بکشد، و جراحی ها نیاز به سنجیدن کامل جوانب مثبت و منفی، صبر و حوصله زیادی دارد.

هزینه های پیوند استخوان فک قبل از ایمپلنت

به منظور انجام عملیات پیوند استخوان فک قبل از ایمپلنت، هزینه های مختلفی وجود دارد که باید مد نظر قرار گیرد. این هزینه ها شامل هزینه های مربوط به امکانات پزشکی، مانند تجهیزات پزشکی و اتاق عمل، هزینه های مربوط به خدمات پزشکی از جمله هزینه های پزشکی و دستمزد پزشکان و پرستاران، هزینه های مربوط به اقامت در بیمارستان یا مراکز درمانی، و هزینه های مربوط به مواد و تجهیزات پس از عملیات مانند داروها و تجهیزات توانبخشی می باشد.

علاوه بر این، هزینه های مربوط به مشاوره های قبل از عملیات و پس از آن نیز باید در نظر گرفته شود. این شامل هزینه های مربوط به تصاویر پرتودرمانی، مشاوره های دندانپزشکی و توانبخشی، و هزینه های مربوط به بازدیدهای پس از عملیات می باشد.

در نهایت، باید به این نکته توجه داشت که هزینه های مربوط به پیوند استخوان فک قبل از ایمپلنت ممکن است بسته به شرایط و نیازهای خاص هر بیمار متفاوت باشد. بنابراین، بهتر است که قبل از شروع هرگونه درمان، با پزشک خود مشورت کرده و جزئیات مربوط به هزینه ها را به دقت بررسی نمایید.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *