ایمپلنت برای افرادی که پوکی استخوان دارند
پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع در بزرگسالان و افراد مسن است که می تواند بر روی ساختار استخوانی و اسکلتی بدن تأثیرگذار باشد. این بیماری نه تنها به سیستم حرکتی بدن محدود نمیشود، بلکه میتواند بر روی درمان های جانبی نیز اثرگذار باشد. اگرچه پوکی استخوان به صورت موضعی ایجاد نمیشود و عموماً ساختار استخوانی بدن را در بر میگیرد، اما این مسئله باعث میشود که درمان ایمپلنت به استخوان فک نیز اهمیت پیدا کند. هزینه کاشت ایمپلنت و درمان کامل آن بالاست، اما در صورت وجود پوکی استخوان، آگاهی از شیوه درمان و عملکرد ایمپلنت در این شرایط بسیار حائز اهمیت است. این اطلاعات میتواند به فرد کمک کند تا تصمیم مناسبی را در خصوص درمان پوکی استخوان و کاشت ایمپلنت بگیرد.
تعریف پوکی استخوان
پوکی استخوان یا osteoporosis، یک بیماری مرتبط با کاهش تراکم بافتی استخوانها است که باعث ضعف و آسیب پذیری آنها میشود. این بیماری معمولاً با افزایش سن، از دست رفتن منابع ویتامینی و معدنی، بیماریهای مختلف و ورود به دوره یائسگی در زنان افزایش یافته و تراکم بافتی استخوان کاهش مییابد. افراد مبتلا به osteoporosis در معرض خطر شکستگی استخوانها به دلیل ضعف آنها قرار میگیرند. این وضعیت میتواند به ویژه در سنین بالا و در محلهای مختلف اسکلت، از جمله منطقه فک، به شکستگیهای خطرناک منجر شود. برای پیشگیری و درمان این بیماری، استفاده از داروهای مختلف از جمله بیس فسفونات توسط متخصصان توصیه میشود.
بین پوکی استخوان و ایمپلنت چه ارتباطی وجود دارد؟
پوکی استخوان به عنوان یک محدودیت برای کاشت ایمپلنت دندان مورد بررسی قرار گرفته است. با ایجاد پوکی استخوان، سطح تراکم بافت استخوانی کاهش مییابد که ممکن است بر نتیجه کاشت ایمپلنت تأثیر بگذارد. درمانهای مختلفی برای کاهش پوکی استخوان و به تعویق انداختن آن وجود دارد که نیاز به تجویز متناسب با وضعیت استخوان فک دارد. تحقیقات نشان دادهاند که ایمپلنت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان نتایج موفقی داشته است. با انجام معاینات کامل و در نظر گرفتن وضعیت پزشکی، متخصص ایمپلنت میتواند اقدامات لازم را برای هر فرد در نظر بگیرد. در صورت انجام درمان به خوبی، تحریک پذیری بافت استخوان در منطقه فک افزایش یافته و حتی منجر به افزایش تراکم استخوان در این ناحیه شده است.
در چه مواردی کاشت ایمپلنت توصیه نمی شود
با توجه به بررسی نظریه های پزشکی و شرایط موجود در مورد استخوان فک افراد مبتلا به پوکی استخوان، به نظر می رسد که وجود این بیماری به تنهایی مانع انجام جراحی ایمپلنت نمی شود. از آنجایی که محدودیتی در این زمینه وجود ندارد، عدم انجام جراحی ایمپلنت تنها به دلیل پوکی استخوان قابل توجیه نمی باشد. با این حال، در صورتی که پوکی استخوان همراه با بیماری های دیگر در فرد وجود داشته باشد و تخصص ایمپلنت از وضعیت سلامتی مراجعه کننده آگاه نباشد، انجام جراحی را توصیه نمی کند. از این رو، در تصمیم گیری برای انجام جراحی ایمپلنت، لازم است که به همه جوانب و شرایط فرد دقت کامل شود تا بهترین راه حل برای درمان و بهبود وضعیت سلامتی فرد در نظر گرفته شود.
- اگر فرد سابقه سکته قلبی داشته باشد
- اگر برای فرد عمل جراحی دریچه مصنوعی قلب انجام شده باشد
- اگر فرد دچار بیماری ها کلیوی از نوع حاد باشد
- وجود اختلالات هورمونی در فرد
- وجود بیماری دیابت در فرد از نوع مقاوم در برابر درمان و عدم امکان پایداری سطح قند خون
- وجود بیماری نرمی استخوان در فرد با عدم امکان درمان
- اعتیاد شدید فرد به مصرف انواع دخانیات
- اعتیاد شدید فرد به مصرف نوشیدنی های الکلی و مواد شیمیایی
- مصرف کنندگان داروی خوراکی بیس فسفونات در دراز مدت
- مصرف کنندگان داروی تزریقی بیس فسفونات در دراز مدت
کاشت ایمپلنت در بیماران دارای پوکی استخوان و یا استخوان تحلیل رفته
بعد از کشیدن دندان، به دلیل فشاری که در زمان مصرف غذا و نوشیدن به لثه ها وارد می شود، استخوان فک دچار تحلیل می شود. اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان باشد، سرعت تحلیل فک به مراتب بیشتر است و بهتر است بلافاصله بعد از کشیدن دندان برای انجام ایمپلنت اقدام شود تا از تحلیل استخوان فک و لثه جلوگیری شود. اگر زمان زیادی از کشیدن دندان بگذرد و برای ایمپلنت اقدام نشود، نیاز به انجام درمان های جانبی و ترمیم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت وجود خواهد داشت. بنابراین، توصیه بهترین متخصص ایمپلنت این است که در صورت عدم بیماری خاص و یا نداشتن مشکل، بلافاصله بعد از کشیدن دندان برای انجام ایمپلنت اقدام شود تا از تحلیل استخوان فک و لثه جلوگیری شود و نیاز به درمان های جانبی کاهش یابد.
راهکار تیم درمانی مرکز دندانپزشکی دکتراحمدی زاده برای بیماران دارای پوکی استخوان
راهکار تیم درمانی مرکز دندانپزشکی دکتر احمدی زاده برای بیماران دارای پوکی استخوان، شامل یک برنامه درمانی جامع و شخصیسازی شده است. این برنامه شامل ارائه اطلاعات کامل و دقیق به بیماران در مورد علائم، عوامل خطر، تشخیص و گزینههای درمانی مختلف مرتبط با پوکی استخوان میباشد.
تیم درمانی ما با استفاده از جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی، به بیماران کمک میکند تا با این بیماری مواجه شده و بهبود یابند. این شامل ارائه مشاورههای تغذیهای مناسب، فعالیتهای ورزشی منظم، و همچنین درمانهای دارویی و فیزیوتراپی میشود.
علاوه بشناسایی و مدیریت مناسب پوکی استخوان، تیم درمانی ما نیز به بیماران کمک میکند تا از احتمال ابتلا به شکستگی استخوانها جلوگیری کنند. این شامل ارائه راهکارهای ایمنی در خانه و در فضاهای عمومی، و نحوه پیشگیری از سقوط و ضربه به استخوانها میشود.
در نهایت، تیم درمانی مرکز دندانپزشکی دکتر احمدی زاده با ارائه پشتیبانی روحی و روانی مناسب به بیماران، آنها را به عنوان یک شریک در فرآیند درمان و بهبودی گسترده، همراهی مینماید.
پیشگیری از پوکی استخوان و تحلیل استخوان فک
بیماری پوکی استخوان یک بیماری شایع است که به صورت موضعی نیست و میتواند در سراسر بدن ایجاد شود. بهترین روش برای جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک و پوکی آن، پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. اغلب در موارد پوکی استخوان مانعی برای انجام درمان ایمپلنت نیست، اما ممکن است روند درمان را کند کند و شرایط درمان را حساس تر کند. بنابراین، با پیشگیری از پوکی استخوان، میتوان از افزایش نگرانی بیمار و مشکلات مربوط به درمان جلوگیری کرد. این موضوع میتواند به مقدار زیادی تأثیرگذار باشد و بهبودی در کیفیت زندگی بیماران را فراهم آورد.
- افزایش سطح فعالیت های جسمی و فیزیکی از نوع سالم
- قرار دادن برنامه ورزشی مناسب جهت سلامتی به صورت منظوم و استاندارد
- رعایت برنامه غذایی سالم که دربرگیرنده مهمترین نیازهای بدن باشد و ساختار بدن با کمبود ویتامین خاصی مواجه نشود. حتما در برنامه غذایی لبنیات و سبزیجات در نظر گرفته شود.
- حذف مصرف مواد مخدر در انواع مختلف آن
- عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و مشروبات
- عدم مصرف زیاد نوشابه، چای، ماء الشعیر و …
- حفظ بهداشت دهان و دندان در بالاترین سطح ممکن با کمک نخ دندان، مسواک زدن و دهان شویه
چگونه می شود برای افراد دارای پوکی استخوان و تحلیل استخوان فک ایمپلنت کرد؟
پس از انجام معاینات لازم، اگر متخصص به این نتیجه برسد که استخوان فک بیش از حد پوکی دارد و برای ایمپلنت مناسب نیست، اقدام به افزایش استحکام استخوان فک میکند. یکی از روشهای مناسب برای این منظور، انجام پیوند استخوان است. در این روش، متخصص از دو منبع برای پیوند استخوان استفاده میکند. اولین منبع، بافت استخوانی فرد در نواحی دیگر بدن است که سرعت ترمیم و بهبودی بسیار بالاتری نسبت به منابع مصنوعی دارد. اما به دلیل وجود پوکی استخوان، شرایط دریافت منبع از سایر نقاط بدن ممکن است وجود نداشته باشد یا بافت تهیه شده توانایی تقویت استخوان فک را نداشته باشد. در چنین شرایطی، منابع مصنوعی که با استفاده از مواد مورد نیاز ساخته شدهاند، بهترین راه حل هستند. اما قدرت استحکام و درمانی منابع استخوان مصنوعی کمتر از بافت استخوانی فرد است. پس از انجام ترمیم و پیوند استخوان، شرایط برای کاشت ایمپلنت فراهم میشود و متخصص ممکن است اقدام به تجویز ایمپلنت در سریعترین زمان ممکن یا پس از چند ماه از عمل پیوند کند، بسته به نتایج پیوند و وضعیت استخوان فک.
مصرف داروهای پوکی استخوان برای سلامتی دهان و دندان مضر است؟
زیر نظر متخصص و پزشک مربوطه، در صورت تشخیص وجود سرطان، داروهای پوکی استخوان به فرد تجویز میشود. این داروها باید مطابق با برنامه زمانبندی پزشک و به صورت دقیق وارد بدن شوند تا هرگونه عوارض و خطرات احتمالی برای فرد را به همراه نداشته باشند. در صورت مصرف نادرست یا خودسرانه این داروها، امکان وقوع عوارض جانبی وجود دارد که ممکن است برای فرد خطرناک باشد. بنابراین، توصیه میشود که هرگونه تغییر در برنامه دارویی یا مصرف داروهای پوکی استخوان با رعایت دقیق دستورات پزشک انجام شود.
همچنین، در صورت اقدام به درمان ایمپلنت، لازم است که تمام برنامه دارویی مصرفی را به متخصص ایمپلنت اطلاع داده و هماهنگی لازم را با او داشته باشید. این اقدام به منظور اطمینان از عدم تداخل دارویی با فرآیند درمانی ایمپلنت و جلوگیری از وقوع هرگونه مشکلات یا عوارض ناخواسته است.
با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، تأکید میشود که هرگونه تغییرات در برنامه درمانی و مصرف داروهای پوکی استخوان حتماً با راهنمایی و نظارت پزشک مختص انجام شود. این اقدامات به منظور حفظ سلامت و بهبود وضعیت درمانی فرد از اهمیت بالایی برخوردار است و همواره تأکید بر رعایت دقیق دستورات پزشک دارد.
تاثیر داروهای پوکی استخوان بر ایمپلنت
مصرف داروهای ضد پوکی استخوان در افراد میانسال، بهویژه آنهایی که از ایمپلنتهای دندانی استفاده میکنند، نیازمند توجه ویژهای است. این داروها، اگرچه برای مدیریت و درمان پوکی استخوان ضروری هستند، میتوانند تأثیرات منفی بر ایمپلنتهای دندانی داشته باشند. یکی از عوارض جانبی شایع این داروها خشکی دهان است که میتواند به مشکلات دهان و دندان منجر شود. خشکی دهان نه تنها باعث ناراحتی و کاهش کیفیت زندگی فرد میشود، بلکه محیط دهان را برای رشد باکتریها و ایجاد عفونتها مساعد میکند. این شرایط میتواند به کاهش عمر مفید ایمپلنتها و حتی شکست آنها منجر شود. بنابراین، دندانپزشکان باید از این تأثیرات آگاه باشند و در برنامهریزی درمانی خود برای بیماران میانسال، این عوامل را مد نظر قرار دهند. ارائه راهکارهایی برای کاهش خشکی دهان و مراقبتهای ویژه از ایمپلنتها میتواند به حفظ سلامت دهان و دندان در این بیماران کمک کند. همچنین، همکاری نزدیک بین پزشکان عمومی و دندانپزشکان در مدیریت چنین بیمارانی از اهمیت بالایی برخوردار است تا همزمان با کنترل پوکی استخوان، سلامت دهان و دندان نیز حفظ شود.
قرص اناهیل برای ایمپلنت
قرص آناهیل معمولاً برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند تجویز میشود. این دارو به عنوان یک تسریعکننده روند بهبودی زخم عمل میکند و باید با احتیاط مصرف شود. توصیه میشود در روز اول پس از جراحی ایمپلنت از مصرف این قرص خودداری کنید، زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. برای کاهش فشار خون در ناحیه سر، بهتر است تا ۲۴ ساعت پس از عمل، هنگام خوابیدن از دو بالش استفاده کنید تا سر بالاتر قرار گیرد و به پشت بخوابید. همچنین، در این مدت از مصرف مایعات و غذاهای گرم پرهیز کنید تا روند بهبودی به بهترین شکل ممکن پیش رود. رعایت این نکات میتواند به کاهش عوارض جانبی و تسریع فرآیند بهبود کمک کند.
برای دیدن نمونه کارها به پیج اینستاگرام دکتر احمدی زاده ما سر بزنید.
بدون نظر